Gevulde tomaten

Gevulde tomaten

Nu het volop zomer is, zijn er ook volop tomaten. Groot, klein, pruimvormig, bonk of rosbust … maar ook rood, geel, oranje, donker neigend naar aubergine en zelfs groen. Soms weet je niet meer wat kiezen in de winkel. Allemaal hebben ze een frisse smaak, de ene al wat zoeter dan de andere. Door ze overlangs door te snijden en te vullen met een zelfgemaakt garnaalsalade is het een fijn, fris en kleurrijk gerecht dat snel klaar is.

Nodig: (voor 2 personen)

4 kleine tomaten

4 eetlepels ricotta

½ koffielepel mosterd

1 koffielepel limoen- of citroensap

100 g gepelde garnalen

Gemengde gedroogde kruidenmix: persillade of andere mix naar keuze

Peper

Bereiding:

  • Meng de ricotta in en kom met de mosterd, het limoen- of citroensap, de kruidenmix en de garnalen.
  • Neem de tomaten en snijd ze in 4 schijven.
  • Smeer tussen de schijven een eetlepel garnaalsalade.
  • Zet nog even in de koelkast en serveer met een stukje stokbrood, rijst, quinoa, aardappelpuree of couscous.