Ratatouille

Ratatouille hebben we al wel eens gemaakt, op de klassieke manier. Nu hebben we er een andere versie van gemaakt. Wat meer werk, maar het oogt ook mooier. Waar je op moet letten als je je ingrediënten koopt, is dat al je groenten ongeveer allemaal even dik zijn en best ook gewoon recht en niet krom. Bedoeling is dat je de schijfjes van de verschillende groenten allemaal tegen elkaar legt en dat gaat nu eenmaal makkelijker als al je schijfjes ongeveer even groot zijn. Dit is een bereiding die je ook kan gebruiken op een feestje. De verschillende groenten geven meteen kleur aan je bord.

Nodig: (4 pers)

2 rechte kleine groene courgettes

2 rechte kleine gele courgettes

2 (zo recht mogelijke) kleine aubergines

5 pruimtomaten

Tomatensaus (klant en klaar) of zelfgemaakte tomatensaus (https://www.di-eet.be/recept-van-de-week/hoofdgerecht/groenten/boontjes-met-tomatensaus/)

Peper en (zout)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Spoel de groenten en dep ze droog.
  • Snijd het begin en het uiteinde van de groenten.
  • Snijd alle groenten in dunne schijfjes die allemaal ongeveer even dik zijn.
  • Schik de groenten in een vuurvaste schotel als volgt: schijfje aubergine, schijfje groene courgette, schijfje gele courgette, schijfje tomaat. Herhaal dit tot je schaal vol is.
  • Kruid met peper en weinig zout.
  • Overgiet met de tomatensaus en plaats voor 45 minuten in de oven.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .