Als het frisser wordt is yoghurt of platte kaas niet altijd een aangenaam nagerecht/tussendoortje. Dan kan pudding een alternatief zijn. Door te werken met vanille-, chocoladepudding die je afwerkt met yoghurt is het mooi en nodigt het uit om te eten. Voor de topping kies je best een dikke of vaste Griekse yoghurt/skyr natuur. Die kan je gemakkelijk op de pudding spuiten, wat je nagerecht/tussendoortje nog aantrekkelijker maakt.
Nodig: (6 stuks)
250 g (dikke) Griekse yoghurt of (dikke) Skyr natuur
7,5 dl halfvolle melk
1,5 eetlepel suiker of zoetstof
½ zakje vanille puddingpoeder (25 g)
½ zakje chocolade puddingpoeder (25 g)
Bereiding:
- Meet 375 ml melk af in een maatbeker.
- Doe de melk in een kookpot maar laat een bodem in de maatbeker.
- Doe 0,5 lepel suiker/zoetstof bij de melk in de kookpot en breng aan de kook.
- Voeg bij de melk in de maatbeker ½ zakje vanillepuddingpoeder en roer goed. Er mogen geen klonters in zijn.
- Giet dit bij de kokende melk, roer goed en laat even doorkoken.
- Giet een bodem vanillepudding in ieder schaaltje.
- Herhaal dit met de rest van de melk en maak zo de chocoladepudding.
- Giet de chocoladepudding op de vanillepudding, probeer zo te verdelen dat beide laagjes even hoog zijn.
- Laat de pudding afkoelen.
- Doe de yoghurt in een kom en roer er 0,5 eetlepel suiker/zoetstof onder.
- Doe de yoghurt in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit een laagje op de afgekoelde pudding.
