3 kleuren pudding

Als het frisser wordt is yoghurt of platte kaas niet altijd een aangenaam nagerecht/tussendoortje. Dan kan pudding een alternatief zijn. Door te werken met vanille-, chocoladepudding die je afwerkt met yoghurt is het mooi en nodigt het uit om te eten. Voor de topping kies je best een dikke of vaste Griekse yoghurt/skyr natuur. Die kan je gemakkelijk op de pudding spuiten, wat je nagerecht/tussendoortje nog aantrekkelijker maakt.

Nodig: (6 stuks)

250 g (dikke) Griekse yoghurt of (dikke) Skyr natuur

7,5 dl halfvolle melk

1,5 eetlepel suiker of zoetstof

½ zakje vanille puddingpoeder (25 g)

½ zakje chocolade puddingpoeder (25 g)

Bereiding:

  • Meet 375 ml melk af in een maatbeker.
  • Doe de melk in een kookpot maar laat een bodem in de maatbeker.
  • Doe 0,5 lepel suiker/zoetstof bij de melk in de kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg bij de melk in de maatbeker ½ zakje vanillepuddingpoeder en roer goed. Er mogen geen klonters in zijn.
  • Giet dit bij de kokende melk, roer goed en laat even doorkoken.
  • Giet een bodem vanillepudding in ieder schaaltje.
  • Herhaal dit met de rest van de melk en maak zo de chocoladepudding.
  • Giet de chocoladepudding op de vanillepudding, probeer zo te verdelen dat beide laagjes even hoog zijn.
  • Laat de pudding afkoelen.
  • Doe de yoghurt in een kom en roer er 0,5 eetlepel suiker/zoetstof onder.
  • Doe de yoghurt in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit een laagje op de afgekoelde pudding.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .