Quinoa met koolrabi, spinazie en radicchio

Quinoa is een alternatief voor aardappelen. Deze keer is het gecombineerd met verschillende groenten, zowel bereide groenten als rauwe groenten. Je kan er zo ook je eigen touch aan geven. Je kan quinoa ook verwerken met enkel bereide groenten, maar je kan ook perfect een quinoasalade maken met enkel rauwe groenten.

Nodig: (voor 2 personen)

1 klein zakje veldsla

Handvol verse spinazie

1 roolrabi

½ radicchio

80 – 120 g quinoa

Peper en (zout)

Bereiding:

  • Schil de koolrabi en snijd in blokjes. Kook ze beetgaar en giet af.
  • Breng water aan de kook en laat hierin de spinazie slinken. Giet af.
  • Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd ondertussen de radicchio klein.
  • Meng de quinoa met de koolrabi, spinazie en radicchio.
  • Schep op een bord en werk de borden af met de veldsla.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .