APPEL-HAVERMOUT-STRUDEL

APPEL-HAVERMOUT-STRUDEL

Maak je deze lekkere en eenvoudige strudel, dan kan je die gebruiken als dessertje (lekker met een bolletje ijs), als tussendoortje, als ontbijt of zelfs als lunch. Misschien wel een leuk ideetje nu de school weer start om mee te geven in de brooddoos van zoon, dochter of partner. Warm is hij op zijn lekkerst, maar koud smaakt het ook prima. De meeste ingrediënten heb je vast wel in huis, er is niets speciaals voor nodig. Deze appelstrudel bevat geen toegevoegd vet en is veel lichter en voedzamer dan een strudel gemaakt met bladerdeeg.

Nodig: voor 1 strudel
100 g havermout
150 g (Griekse) yoghurt
4 el water
2 el honing
1 tl zoetstof (bakbestendig: zusto, splenda, tagatose, stevia, sucralose)
2 appelen
1 tl kaneel
20 g rozijnen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Mix in een kom havermout, yoghurt, water, honing en zoetstof.
  • Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat in de vorm van een rechthoek. Is het deeg te plat om uit te rollen, voeg dan nog wat bruine bloem toe tot je deeg hebt dat je kan uitrollen.
  • Zet 10 minuten in de oven.
  • Rasp 1 appel en snijd de andere appel in kleine stukjes, meng de appelen met de kaneel en voeg de rozijnen toe.
  • Als je van zoet houdt, voeg dan nog een beetje zoetstof toe.
  • Haal het havermoutdeeg uit de oven en verdeel het appelmengsel over het deeg, vouw de helft van het deeg over de vulling en doe de randjes dicht zodat de vulling in de strudel blijft. Wees voorzichtig zodat het deeg niet breekt.
  • Bak de strudel nog 20 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal uit de oven en snijd in stukjes.