Pita gezond

Weinig tijd om te koken? Bij ons staat er dan ook wel eens pita op de menu. En daar is helemaal niets mis mee. Wij hebben er een lekkere en gezonde versie van gemaakt. Met een volkoren pitabroodje, een magere saus en extra veel groenten.

Nodig: (4 personen)

4 volkoren pita broodjes

1 zakje gemengde sla

3 vleestomaten

2 maïskolven

12 mini paprika (rood of een andere kleur)

400 g kip (blokjes)

4 eetlepels teryaky saus

4 eetlepels olijfolie

1 pijpajuin

2 dl Griekse yoghurt natuur of Skyr natuur

1 mespuntje mosterd

1 eetlepel gehakte peterselie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de maïs tot hij net gaar is. Giet af.
  • Spoel de mini paprika’s schik ze op een ovenschotel besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, peper en een beetje zout. Leg de maïs erbij en kruid eveneens met een weinig olijfolie, peper en zout. Zet samen in oven voor ongeveer 30 minuten.
  • Snipper de pijpajuin fijn.
  • Snijd 1 tomaat in schijfjes, de ander in blokjes. Doe de blokjes met de pijpajuin in een kom en meng onder elkaar.
  • Schik de sla in een kom.
  • Meng de yoghurt met de mosterd en de peterselie, breng op smaak met peper.
  • Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de kippenblokjes. Voeg na 5 minuten de teryaky saus toe en laat deze opdrogen in de pan. Roer regelmatig om.
  • Verwarm de pitabroodjes 2 minuten in een broodrooster. Snijd ze open, vul met wat sla, schijfjes tomaat, een eetlepel yoghurtsaus en ¼ van de teryaky kippenblokjes.
  • Serveer samen met de groenten en de yoghurtsaus.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .