In de herfstmaanden kan je stoofpeertjes kopen. Misschien ken je ze wel van bij een hoofdgerecht. Dan zijn ze gekookt in rode wijn en zijn ze mooi rood. In dit recept gebruiken we ze in een nagerecht met een zoete touch. Deze stoofpeertjes zijn gekookt in veel water en een heel klein geutje rode porto. Ze kleuren dan niet zo mooi rood dan de peertjes die in wijn gekookt worden, maar ze hebben wel een lichte porto smaak. Je kan ze uiteraard ook koken zonder porto of je kan ze koken met rode wijn als je graag rode stukjes peer hebt.
Nodig: (4 personen)
4 stoofpeertjes
400 – 500 g Griekse yoghurt of Skyr
Vanillesuiker/zoetstof
Suiker/zoetstof
Bereiding:
- Schil de peertjes, verwijder het klokhuis en snijd ze in 8 stukjes.
- Breng water aan de kook. Voeg – als je dat wil – een weinig suiker, zoetstof of porto (voor de smaak) toe.
- Kook de peertjes beetgaar, neem uit het water en laat afkoelen.
- Roer ondertussen de yoghurt los en breng op smaak met vanillesuiker/zoetstof.
- Schik in een schaaltje 8 stukjes peer en schep hierop in het midden ¼ van de yoghurt.