Overnight oats of overnight havermout is al goed ingeburgerd bij de fans van havermout. Het principe is simpel. Je neemt wat melk of een plantaardige drink, voegt je havermout toe en zet het in de koelkast tot de volgende ochtend. Daar heb je dan een stevig ontbijt aan. Het kan ook met muesli en dan heb je overnight muesli. Muesli is een mengeling van een of meedere onbewerkte granen met toevoegingen naar keuze: noten, pitten, zaden, gedroogd fruit, chocolade. Bij muesli zijn de granen niet gebakken. Bij krokante muesli en bij granola zijn de granen wel gebakken waardoor ze knapperig zijn.
Nodig:
Voor de muesli:
250 g gemengde onbewerkte granen (havermout, speltmout, roggevlokken, boekweitvlokken …)
50 g pompoenpitten
50 g hazelnoten
100 g krenten
Voor de overnight muesli:
50 ml halfvolle melk
100 g yoghurt natuur (gewone, Griekse, Skyr)
1 kiwi of ander stuk fruit naar keuze
Suiker of zoetstof
Bereiding:
- Voor de muesli meng je alle ingrediënten, dan is je muesli klaar.
- Doe de avond vooraf de melk en 40 – 60 g muesli in een schaaltje en zet in de koelkast.
- De volgende ochtend neem je de yoghurt en brengt deze op smaak met suiker of zoetstof indien je dit wenst.
- Maak de kiwi – of het ander fruit – schoon en snijd klein.
- Schik de yoghurt en het fruit bij de overnight muesli.