Griesmeelpudding met pruimenmoes

Pruimen zijn tegenwoordig een heel jaar verkrijgbaar, maar ze zijn op hun best in het najaar. Dan zijn ze vers geoogst en zijn er ook meerdere variëteiten beschikbaar in de winkels. Gele, groene, rode, donker paarse. Ook de vorm kan verschillen van heel erg kleine zoals de mirabellen tot grote ronde en dikke eierpruimen. Je kan ze uiteraard uit het vuistje eten als portie fruit of je verwerkt ze tot moes zoals hier waarbij de moes gecombineerd is met griesmeelpudding.

Nodig: (voor 6 porties)

1 l halfvolle melk

60 g griesmeel (tarwe of rijst)

Suiker of zoetstof

0,5 kg pruimen naar keuze

Bereiding:

  • Doe de melk in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg het griesmeel toe, roer goed, zet het vuur lager en laat op een laag vuur verder garen. Roer regelmatig en volg de kooktijd opgegeven op de verpakking.
  • Voeg suiker of zoetstof naar smaak toe als de pudding klaar is en verdeel over 6 schaaltjes.
  • Maak ondertussen de pruimen schoon, halveer ze, verwijder de pit en snijd in stukjes.
  • Doe de stukjes samen met een klein beetje water in een kookpot.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en stoof ze gaar. Voeg indien nodig nog een beetje water toe.
  • Neem van het vuur en laat even afkoelen.
  • Verdeel de pruimenmoes over de schaaltjes met griesmeelpudding.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .