Het Di-eet team wenst je een gelukkig, gezond en bruisend 2025 toe. Samen brengen we een toast uit op het nieuwe jaar. We hebben gekozen voor een mocktail, een niet-alcoholische cocktail. Hij is fris, kleurrijk en pittig. Alvast een goede en gezonde start voor het nieuwe jaar!
Nodig: (2 grote glazen)
1 komkommer
Stukje gember van 3 à 4 cm
2 limoenen
10 muntblaadjes + 2 takjes munt
1 flesje/blikje (250 ml) light/zero tonic
IJsblokjes
Bereiding:
- Schil de komkommer met een dunschiller tot je 2 mooie reepjes hebt, leg ze apart.
- Snijd de rest van de komkommer grof.
- Schil de gember en snijd grof.
- Pers de limoenen.
- Mix de stukjes komkommer, gember en muntblaadjes samen met het limoensap fijn. Zeef en verdeel over 2 glazen.
- Vul de glazen aan met ijsblokjes en light/zero tonic.
- Prik de reepjes komkommer op een houten satéstokje en werk hiermee je glas af samen met het takje munt.