Mocktail komkommer tonic

Het Di-eet team wenst je een gelukkig, gezond en bruisend 2025 toe. Samen brengen we een toast uit op het nieuwe jaar. We hebben gekozen voor een mocktail, een niet-alcoholische cocktail. Hij is fris, kleurrijk en pittig. Alvast een goede en gezonde start voor het nieuwe jaar!

Nodig: (2 grote glazen)

1 komkommer

Stukje gember van 3 à 4 cm

2 limoenen

10 muntblaadjes + 2 takjes munt

1 flesje/blikje (250 ml) light/zero tonic

IJsblokjes

Bereiding:

  • Schil de komkommer met een dunschiller tot je 2 mooie reepjes hebt, leg ze apart.
  • Snijd de rest van de komkommer grof.
  • Schil de gember en snijd grof.
  • Pers de limoenen.
  • Mix de stukjes komkommer, gember en muntblaadjes samen met het limoensap fijn. Zeef en verdeel over 2 glazen.
  • Vul de glazen aan met ijsblokjes en light/zero tonic.
  • Prik de reepjes komkommer op een houten satéstokje en werk hiermee je glas af samen met het takje munt.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .