Ontbijtmuffins

Muffins doen mij altijd denken aan de grote goudbruine of chocolade exemplaren die je kan kopen als je onderweg bent. Aan een kraampje in het station, in de luchthaven, in een stad … Ze zijn zoet, vast en zeker lekker, maar ze hebben geen meerwaarde voor je gezondheid. Het kan ook anders. Je kan zelf lekkere gezonde muffins maken. Ze bevatten veel minder suiker dan de muffins die je kan kopen in kraampjes, ontbijtzaken of winkels. Door er granola, muesli, havermout, speltvlokken en wat noten in te verwerken zijn ze stevig, vullen ze goed en zorgen ze ervoor dat je niet snel terug honger krijgt. Onze muffins kan je eten als ontbijt, vandaar dat we ze ontbijtmuffins hebben genoemd.

Nodig: (voor 12 stuks)
220 g speltbloem
220 g (zelfgemaakte) granola/muesli
50 g suiker
1 zakje bakpoeder
1 groot ei
1 theelepel vanille extract
50 g vloeibare margarine geschikt om te bakken
1 dl halfvolle melk

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een ruime kom suiker, melk, margarine, vanille extract en ei.
  • Voeg bloem, granola en bakpoeder toe en roer tot een mooi deeg.
  • Verdeel over 12 muffinvormpjes.
  • Plaats in de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar en mooi gebakken zijn.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .