Feestmenu: hapjes

Ook dit jaar voorzien we tegen de feestdagen een feestmenu. Iedere week komt er een volgende gang. De feestmenu kan dienen voor kerst, oudjaar, nieuwjaar of voor een ander feestje. We willen iedereen laten genieten van lekker eten. We proberen te zorgen voor haalbare recepten waarbij je zelf, als je gastvrouw of gastman bent, niet de hele dag in de keuken moet staan.

Nodig:

Hapje 1: Frittata (25 stuks)

4 eieren

1 dl halfvolle melk

2 eetlepels olijfolie

2 vastkokende aardappelen

2 eetlepels fijngesnipperde bieslook

1 lente-uitje

1 theelepel gedroogde dragon

Peper en zout

Hapje 2: Romeinse sla met kip en pesto van peterselie (25 stuks)

2 à 3 stronkjes Romeinse sla

50 g peterselie (bladpeterselie of krulpeterselie)

1 takje lavas (niet noodzakelijk)

1 klein teentje look

50 g parmezaanse kaas

0,5 dl olijfolie

2 koffielepels citroensap

Kerstomaatjes

Peper en zout

Hapje 3: waldorfsalade (25 stuks)

4 takken witte selder

2 stronken witloof

50 g walnoten

100 g groene pitloze druiven

2 eetlepels citroensap

Enkele takjes peterselie voor de afwerking

Peper en zout

Bereiding:

Hapje1: Frittata

  • Schil de aardappelen, snijd ze in kleine blokjes, kook ze en giet ze af als ze net gaar zijn.
  • Maak de lente-ui schoon en snipper fijn.
  • Klop de eieren los in een ruime kom.
  • Voeg de melk, de lente-ui, de bieslook en de dragon toe.
  • Klop goed en kruid met peper en zout.
  • Neem een kleine koekenpan en verwarm daarin de olijfolie.
  • Bak de aardappelen lichtjes aan, roer ze goed om.
  • Giet hierop het eimengsel en zet het vuur lager.
  • Bak de frittata in 15 tot 20 minuten tot deze bovenaan helemaal droog is.
  • Haal uit de koekenpan en snijd in blokjes.
  • Kan warm, lauw of koud gegeten worden.

Hapje 2: Romeinse sla met kip en pesto van peterselie

  • Maak de sla schoon, zorg voor mooie blaadjes, spoel ze en zwier droog.
  • Maak de pesto door de peterselie, de lavas, de kaas, de olijfolie, het teentje look en het citroensap te mixen.
  • Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  • Neem een bladje sla, leg hierop een stukje kip en werk af met een streepje pesto.
  • Versier met een halve kerstomaat.

Hapje 1: Waldorfsalade:

  • Maak de selder schoon, spoel onder koud water en snijd klein.
  • Maak het witloof schoon en snijd fijn.
  • Schep onder elkaar in een ruime kom samen met het citroensap.
  • Hak de noten fijn en voeg bij de gesneden groenten.
  • Spoel de druiven, droog ze met keukenrol, snijd in kwartjes en roer onder de groenten.
  • Kruid met peper en zout.
  • Schep in kleine glaasjes en werk af met een takje peterselie.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .