Muesli

Muesli is voor het eerst gemaakt door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner. Maximilian was één van de eersten die welvaartsziektes toeschreef aan voeding. Hij was van mening dat voeding die niet vers uit de natuur kwam deze ziektes veroorzaakte. Maximilian ontwikkelde dan ook muesli voor zijn patiënten. Dit gezonde papje wat Maximilian ontwikkeld had kreeg de naam Bircher-muesli. Muesli is het Zwitserse woord voor ‘moesje’ of ‘papje’.

Nodig:

200 g havermoutvlokken
200 g roggevlokken
100 g grof gehakte hazelnoten
50 g lijnzaad
100 g rozijnen
110 g zonnebloempitten
60 g amandelpoeder
2 dl lauw water
3 eetlepels olijfolie

 

Bereiding:

  • Meng alle droge bestanddelen, met uitzondering van de rozijnen.
  • Voeg het water met de olie erbij en kneed dit even met de hand.
  • Verwarm de oven op 200°C.
  • Leg de muesli op een bakplaat en plaats in de oven.
  • Laat 10 minuten roosteren en schep dan om.
  • Herhaal dit 2 tot 3 keer. Haal de muesli uit de oven wanneer deze goudbruin geroosterd is en laat afkoelen.
  • Voeg nadien de rozijnen toe.

 

Bewaren:

De muesli kan je 2 tot 3 weken in een goed afgesloten doos of bokaal bewaren.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .