Ontbijtidee: Griekse yoghurt met cranberries en weetabix

Wanneer je bij je ontbijt kiest voor ontbijtgranen dan is de keuze in de winkel enorm. Toch is er veel verschil tussen al die ontbijtgranen. Hoe maak je hierin nu een goed keuze? Door op enkele dingen te letten lukt je dat: het gehalte aan suikers moet laag zijn (onder de 15 g per 100 g product) en het gehalte aan vezels moet hoog zijn (hoger dan 8 g per 100 g product). Weetabix is hier een goed voorbeeld van. Het is niet zoet en zit boordevol vezels. Wanneer je het puur eet, is het niet lekker, maar samen met deze heerlijke Griekse yoghurt is het een van mijn lievelingsontbijten.

Nodig: (1 portie)

125 g Griekse yoghurt 0% vetgehalte

2 eetlepels compote van veenbessen (afgekoeld)

Zoetstof

2 blokjes Weetabix

Bereiding:.

  • Maak de veenbessencompote:
    • Kook 1 pak veenbessen met 1 dl water tot moes.
    • Breng op smaak met zoetstof
  • Roer 2 eetlepels veenbessencompote (afgekoeld) door de Griekse yoghurt.
  • Breng op smaak met zoetstof.
  • Schep in een schaaltje.
  • Verkruimel 2 blokjes Weetabix en strooi over de yoghurt.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .