Haver kennen wij vooral in de vorm van vlokken die we dan havermout noemen. Tegenwoordig kan je ook gemakkelijk gemalen haver vinden en dat noemen we dan havermeel. Dit wordt vooral gebruik in gebak. Om haverbrood te maken, in meergranenbrood, voor havermoutkoekjes … Wij hebben het gebruikt zoals je griesmeel gebruikt om griesmeelpudding te maken. Zo krijg je dan eigenlijk havermeelpudding. Het is minder grof van structuur dan havermoutpap en je kan het warm, lauw of koud eten. Ook als ontbijt 😊
Nodig: 4 porties (bedoeld als tussendoortje)
40 g havermeel
6 dl magere melk
Zoetstof
Bereiding:
• Doe het havermeel en de melk in een kookpotje.
• Breng aan de kook en laat 1 minuut goed doorkoken, blijf erin roeren.
• Neem van het vuur, breng op smaak met zoetstof.
• Verdeel over 4 schaaltjes.
Tip:
• Wil je de haverpudding als ontbijt: verdeel deze hoeveelheid dan over 2 schaaltjes.