Havermout in de lente

Havermout in de lente

In onze reeks van havermout verwelkomen we de lente met de eerste aardbeien. Rood, lekker zacht en vol van smaak zijn ze. Een fijne afwisseling voor het winterfruit. Wij hebben ze gecombineerd met kiwi. Die is het hele jaar door verkrijgbaar maar ook in de lente zijn kiwi’s lekkerder, zoeter en steviger dan tijdens de wintermaanden. En samen zorgen ze niet alleen voor een ontbijt vol vitamines, ze zorgen voor een fris ogende ontbijt.

Nodig: 1 portie
40 – 60 g havermout
2,5 – 3,5 dl magere melk
Zoetstof
½ kiwi
Handvol verse aardbeien

Bereiding:
• Schil de kiwi en snijd in blokjes.
• Verwijder het steeltje van de aardbeien, spoel ze en snijd in stukjes.
• Doe de havermout en de melk in een kookpotje.
• Breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
• Neem van het vuur, breng op smaak met de zoetstof.
• Laat 5 minuten staan, de havermout gaan dan wellen. Zo wordt de pap dikker.
• Schep het fruit op de havermoutpap.