Paasomelet

Paasomelet

Geen pasen zonder een eitjes. Er zijn zoveel manieren om eieren klaar te maken. Gekookt, gepocheerd, gebakken, verwerkt in een quiche, gebakje … Wat denk je van een gevulde omelet? We hebben een hartige versie gemaakt. De vulling kan je vooraf maken en bewaren in de koelkast. Enkel nog de flinterdunne omeletjes bakken.

Nodig:
3 eieren
0,5 dl (magere) melk
50 g ricotta
Bakmargarine
1 eetlepel gehakte peterselie
1 sneetje gekookte ham
Peper en zout

Bereiding:
• Snijd de ham in kleine blokjes.
• Doe de ricotta in een ruime kom.
• Roer er de blokjes ham en gehakte peterselie onder. Breng op smaak met peper en zout.
• Neem een hoge beker, breek hierin de eitjes en voeg de melk toe.
• Mix met een mixer kort zodat de eitjes en de melk heel goed gemengd zijn.
• Verwarm een beetje margarine in een koekenpan en bak hierin een flinterdun omeletje.
• Bak op deze manier de andere omeletjes.
• Bestrijk de omeletjes dun met de vulling en rol stevig op.
• Snijd in grotere of kleine stukjes en schik deze op een bord.