In onze reeks van havermout gaan we verder met meer winterfruit. Een appel. Eigenlijk kan je die een heel jaar door kopen. In de winter is de keuze van fruit beperkter dan in de zomermaanden. Nu wordt er al eens meer voor een appel gekozen. Samen met wat versnipperde munt geeft dit een frisse toets aan je havermoutpap.
Nodig: 1 portie
40 – 60 g havermout
2,5 – 3,5 dl magere melk
Zoetstof
½ appel
Enkele verse muntblaadjes
Bereiding:
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes.
- Doe de blokjes* op een bord en zet enkele minuten in de microgolfoven op vol vermogen. Zo worden ze lekker mals.
- Doe de havermout en de melk in een kookpotje.
- Breng aan de kook en laat even goed doorkoken.
- Neem van het vuur, breng op smaak met de zoetstof.
- Laat 5 minuten staan, de havermout gaan dan wellen. Zo wordt de pap dikker.
- Schep de malse appelblokjes op de havermoutpap.
- Neem enkele blaadjes verse munt, versnipper en strooi op de appelblokjes.
* De appelblokjes moeten niet in de oven, ze kunnen ook zo, vers, bij de havermoutpap.