Valentijnshartjes

14 februari, Valentijn. Menigeen viert die dag en trakteert zijn/haar geliefde met uit gaan eten. Past uit eten toch niet zo goed in jouw druk dagschema? Ga dan thuis aan de slag. Er zijn vele manieren en het moet heus niet altijd een uitgebreide maaltijd zijn. Wij zorgen dit jaar voor een toets van Valentijn bij het ontbijt.

Nodig: 2 portie

6 sneetjes bruin brood

2 eitjes

2 dl (magere) melk

1 eetlepel vetstof geschikt voor bakken en braden

Bereiding:

  • Breek de eitjes in een diep bord en voeg hierbij de melk.
  • Kluts de eieren en de melk goed onder elkaar.
  • Neem de sneetjes brood en steek er met een hartjesvorm, hartjes uit.
  • Verwarm een beetje vetstof in een pan.
  • Haal de boterhamhartjes lang beide zijden door het ei-melk mengsel.
  • Leg in de pan en laat bakken.
  • Draai na 2 tot 3 minuten de hartjes om en bak de andere kant.
  • Bak zo tot al de boterhammen op zijn.
  • Serveer warm, eventueel met een beetje confituur.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .