Granolamuffins

Nu de 2de lockdown in ons land ingaat, wordt in jou misschien de thuisbakker weer wakker. Je kan brood bakken, koekjes of gebak maar ook muffins. En als je die muffins kan eten als ontbijt, dan kan dat toch een lichtpuntje zijn in donkere en minder prettige dagen. De ontbijtmuffins zijn gemaakt met zelfgemaakte granola en volkoren bloem. Zo zorgen ze ervoor dat je de voormiddag doorkomt zonder hongergevoel. Als ze echt heel goed in de smaak vallen, dan kan je ze ook eten als middagmaal.

Nodig: (voor 12 stuks)
100 g volkoren bloem
200 g witte bloem
200 g (zelfgemaakte) granola
50 g suiker
1 zakje bakpoeder
2 eieren
110 g vloeibare bakmargarine geschikt om te bakken
100 g appelmoes
1,5 dl halfvolle melk

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng in een ruime kom de volkoren bloem, de witte bloem, de granola, de suiker en het bakpoeder.
  • Voeg de melk, de appelmoes, de eieren en de margarine toe en roer tot een mooi deeg.
  • Verdeel over 12 muffinvormpjes.
  • Plaats in de voorverwarmde oven en bak de muffins in ongeveer 20-25 minuten tot ze gaar en mooi bruin gebakken zijn.

Als ontbijt kan je 1 granolamuffin eten, als middagmaal 2.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .