Aardappeltjes en groenten voor halloween

Met het einde van oktober komt ook halloween eraan. De dagen worden korter en het slechte weer heeft al geruime tijd zijn intrede gedaan. We hebben dan weer nood aan warm eten. Toch is het belangrijk om ook voldoende aandacht te besteden aan hoe de maaltijden eruit zien. Een mooi ogend gerecht ziet er altijd aantrekkelijker uit. Tijdens de periode van halloween kan je daar fijn gebruik van maken, door de aardappelen en de groenten net eens op een andere manier op tafel te toveren.

Nodig: (2 personen)
2 grote stevige en vastkokende aardappelen
1 butternut pompoen (flespompoen)
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappel en snijd in schijven van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Schil de butternut pompoen en snijd van de bovenkant (daar zitten geen pitjes) eveneens schijven van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Steek uit de schijven aardappel en pompoen vormpjes van halloween.
  • Schik ze op een ingevette bakplaat.
  • Bestrooi met peper en (weinig) zout en besprenkel met de olijfolie.
  • Plaats in de oven voor 15 minuten.

Variatie:

  • Gebruik cayennepeper, paprikapoeder, curry, ras-el-hanout kruiden, gedroogde ui of lookpoeder, cajun kruiden … om je gerecht extra smaak of pit te geven.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .