Mini chocoladecakejes

Met nog enkele weken zomervakantie voor de boeg, dachten we dat het wel fijn zou zijn om samen met de kinderen eens te bakken. Op dagen dat het buiten wat minder warm is, is het altijd wel weer een gezellige en fijne bezigheid. We hebben mini chocoladecakejes uitgewerkt. Maar ook als je geen (kleine) kinderen meer hebt, zijn deze cakejes ideaal als tussendoortje. Je kan ze gemakkelijk enkele dagen bewaren in een goed afgesloten doos.

Nodig: (voor 6 mini chocoladecakejes)

1 ei

50 g zachte margarine geschikt om te bakken

50 g zelfrijzende bloem

50 g suiker

½ koffielepel puur cacaopoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Roer in een kom de margarine zacht.
  • Voeg het ei en de suiker toe en roer onder elkaar.
  • Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en roer tot een zacht deeg.
  • Schep in de siliconen bakvorm – of een andere (ingevette) mini vorm.
  • Plaats in de oven en bak ze ongeveer 10 – 15 minuten.
  • Neem uit de oven, haal ze uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Varieer:

  • Voor een gewone cake laat je het cacaopoeder weg.
  • Aan het deeg van een gewone cake, kan je ook stukjes appel toevoegen voor mini appelcakejes.
  • Voor suikervrije cakejes vervang je de suiker door een bakbestendige zoetstof. Bak dan de cakejes op max. 160°C.
  • Voor een meer light versie kan je 50 g margarine vervangen door 25 g margarine en 25 g appelmoes.
  • Wil je meer vezels, vervang dan de zelfrijzende bloem door volkoren meel en voeg er een mespuntje bakpoeder aan toe.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .