Fan van soep? In de zomer op warme dagen is warme soep toch niet altijd even lekker. Geen nood. Je kan op die dagen genieten van koude soep. De best gekende koude soep is gazpacho. Die kan je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Wij hebben een eigen zomerse versie gemaakt. Met tomaten, paprika en wortel. Lekker fris en zeker het uittesten waard.
Nodig: (voor 2 porties)
1 rode paprika
2 vleestomaten
1 sjalot
2 jonge wortelen
1 dl water
Peper en (zout)
Enkele blaadjes lavas
Naar eigen smaak: cayennepeper, cajunkruiden, tabasco …
Bereiding:
- Schil de paprika en de wortelen en snijd grof.
- Schil de tomaten, verwijder de pitjes en snijd grof.
- Pel de sjalot en snipper fijn.
- Mix de groenten en een blaadje lavas samen met het water fijn.
- Breng op smaak met peper, (zout) en kruiden naar eigen smaak.
- Werk af met een blaadje lavas (of munt, basilicum, peterselie, bieslook …)