Duurzaam: havermout pannenkoekjes met appel

Misschien heb jij wel eens wat variatie proberen te brengen in je ontbijt en koos je voor havermout. Maar misschien vond je de havermoutpap niet lekker. Gevolg: de havermout blijft onaangeroerd in de kast staan. Dat is jammer, want je kan er bijvoorbeeld pannenkoeken mee bakken. Dat zal vast beter smaken dan havermoutpap. Met de vlokken op zich kan je niet goed pannenkoeken bakken. Mix de vlokken tot meel en je hebt je basis voor je pannenkoeken. En misschien blijft je fruit wel eens te lang in de fruitmand liggen. Bij mij ook hoor en het zijn vaak appels. Je kan er moes van maken, maar ze ook bakken in de pan. Dan is het een prima beleg voor je pannenkoek. Zo heb je er tweemaal voor gezorgd dat eten niet wordt weggegooid en verminder je de afvalberg van voeding. Want ook dat hoort bij duurzame voeding.

Nodig: (2 porties)

60 g havermeel (mag gemixte havermout zijn)

20 g volkoren tarwebloem

3 g of ½ koffielepel bakpoeder

2 dl halfvolle melk

1 ei

100 g magere natuur yoghurt

Vloeibare bakmargarine

2 appels (of ander fruit dat is blijven liggen)

Kaneel (mag, moet niet)

Bereiding:.

  • Maak het pannenkoekenbeslag: meng havermeel, tarwebloem, bakpoeder, melk, yoghurt en ei tot een mooi glad deeg zonder klonters.
  • Laat dit 5 minuten rusten. Het deeg wordt dan wat dikker.
  • Verwarm enkele druppels bakmargarine in een kleine koekenpan, giet ¼ van het deeg in de pan en bak de pannenkoek.
  • Bak op deze manier nog 3 pannenkoekjes.
  • Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes of in schijfjes.
  • Verwarm een beetje margarine in een pannetje en bak hierin de stukjes appel zoals jij ze graag hebt, met nog wat beet of helemaal zacht.
  • Strooi er wat kaneel op als je dat wenst.
  • Verdeel de gebakken appel op de havermout pannenkoekjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .