Het mooie weer heeft zijn intrede gedaan en dan smaakt een frisse salade weer. De nieuwe aardappelen komen eraan en die zijn lekker, vast en hebben veel smaak. Prima om te verwerken bij een salade. Gecombineerd met boontjes, tomaat en tonijn is het een variant geworden op Salade Niçoise.
Nodig: (4 pers.)
400 g prinsessenboontjes
1 grote vleestomaat
600 g vastkokende aardappelen
2 eetlepels olijfolie
2 grote blikjes tonijn op eigen nat
Handvol zwarte olijven
Peper en zout
Bereiding:
- Maak de prinsessenboontjes schoon, spoel ze en breek de lange door en kook ze in licht gezouten water beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Maak de tomaat schoon, verwijder de pitjes en snijd in blokjes.
- Snijd de olijven in reepjes.
- Meng de koude aardappel met de boontjes, de blokjes tomaat, tonijn, olijven en olijfolie.