Salade met asperges

Salade met asperges

Asperges kunnen warm en koud gegeten worden. Ook lauw in een salade, een echte aanrader. De klassieke bereiding ‘asperges met boter en een eitje’ kennen we allemaal. Wij hebben deze keer de asperges verwerkt in een frisse salade. Nu de zon al enkele dagen van de partij is, mag een salade niet ontbreken. Je kan deze salade combineren met een stukje stokbrood of een gekookt aardappeltje. Graag een andere dressing of een sausje erbij? Kijk voor ideetjes in ons kookboekje ‘wat eten we vandaag’ of bij onze recepten ‘light sausjes’.

Nodig: (4 pers)

2 kroppen Romeinse sla (of 1 ijsbergsla of andere sla naar keuze)

1 zakje rucola

½ kg asperges

200 g rauwe ham

Peper en zout

Dressing:

2 eetlepels sojaolie

1 eetlepel wijnazijn (of andere azijn)

1 koffielepel mosterd

2 eetlepels water

 

Bereiding:

  • Schil de asperges en snijd ze in stukjes van 4 à 5 cm.
  • Doe de aspergestukjes in een kookpot, voeg een weinig zout en water toe en breng aan de kook.
  • Als het water kookt, zet het vuur uit. De asperges garen nog veder.
  • Maak de sla schoon, spoel grondig en zwier droog.
  • Verdeel de sla over 4 diepe borden.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen.
  • Maak van de rauw ham toefjes en verdeel deze over de 4 borden.
  • Giet de asperges af als ze beetgaar zijn.
  • Verdeel de asperges over de 4 borden.
  • Werk de borden af met wat peper en gebruik de dressing naar eigen smaak.