Caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896 – 1956). Hij was van Italiaanse afkomst, werkte in Mexico en runde er een hotel-restaurant. Hij noemde de salade naar zichzelf. Caesarsalade is nog steeds een erg populair gerecht in Amerika, maar ook bij ons. Een klassieke Caesarsalade bevat maar 8 ingrediënten: Romeinse sla, croutons, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, Worcestershire saus, citroensap en een gekookt ei. Wij maken onze ‘eigen’ versie:
Nodig: (4 pers)
Salade:
2 kroppen Romeinse sla of 1 grote krop ijsbergsla
1 dubbele kipfilet
60 g Parmezaanse kaas
4 sneetjes bruin brood
2 lepels margarine voor bakken en braden of olie
Caesar dressing:
2 lepels mayonaise
4 lepels magere Griekse yoghurt (0% vetgehalte)
1 kleine sjalot
Worcestershire saus (Engelse saus)
Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Verwarm margarine of olie in een pan en bak blokjes de kip mooi bruin, laat afkoelen.
- Toast de boterhammen in een broodrooster en laat ze afkoelen.
- Snijd de geroosterde boterhammen in blokjes.
- Maak met een kaasschaaf schilfers van de Parmezaanse kaas.
- Maak de sla schoon, was, zwier droog en snijd in kleine reepjes.
- Maak de dressing:
- Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt.
- Pers met een lookpers de sjalot er roer door de mayo.
- Breng op smaak met Worcestershire saus, peper en zout.
- Schik de sla in een ruime kom.
- Schik hierop de afgekoelde blokjes kip, blokjes brood en kaasschilfers.
- Werk af met de caesar dressing.