Caesarsalade

Caesarsalade

Caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896 – 1956). Hij was van Italiaanse afkomst, werkte in Mexico en runde er een hotel-restaurant. Hij noemde de salade naar zichzelf. Caesarsalade is nog steeds een erg populair gerecht in Amerika, maar ook bij ons. Een klassieke Caesarsalade bevat maar 8 ingrediënten: Romeinse sla, croutons, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, Worcestershire saus, citroensap en een gekookt ei. Wij maken onze ‘eigen’ versie:

Nodig: (4 pers)
Salade:
2 kroppen Romeinse sla of 1 grote krop ijsbergsla
1 dubbele kipfilet
60 g Parmezaanse kaas
4 sneetjes bruin brood
2 lepels margarine voor bakken en braden of olie
Caesar dressing:
2 lepels mayonaise
4 lepels magere Griekse yoghurt (0% vetgehalte)
1 kleine sjalot
Worcestershire saus (Engelse saus)
Peper en zout

Bereiding:

  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verwarm margarine of olie in een pan en bak blokjes de kip mooi bruin, laat afkoelen.
  • Toast de boterhammen in een broodrooster en laat ze afkoelen.
  • Snijd de geroosterde boterhammen in blokjes.
  • Maak met een kaasschaaf schilfers van de Parmezaanse kaas.
  • Maak de sla schoon, was, zwier droog en snijd in kleine reepjes.
  • Maak de dressing:
    • Meng de mayonaise met de Griekse yoghurt.
    • Pers met een lookpers de sjalot er roer door de mayo.
    • Breng op smaak met Worcestershire saus, peper en zout.
  • Schik de sla in een ruime kom.
  • Schik hierop de afgekoelde blokjes kip, blokjes brood en kaasschilfers.
  • Werk af met de caesar dressing.