Couscous wordt gemaakt van tarwebloem. Het is erg populair in de Afrikaanse keuken, maar bij ons wordt het steeds meer gegeten. Je koopt het als kleine droge bolletjes. De bolletjes worden gemaakt van een deeg. Het voordeel van couscous is dat het heel snel klaar is. Even de couscous laten wellen in heet water en het is klaar om te gebruiken.
Nodig: (4 pers)
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
1 ui
3 vleestomaten
4 eetlepels olijfolie
400 g witte vis (liefst filets)
1 zakje couscous
Peper en zout
Bereiding:
- Pel de ui en snijd in kleine blokjes.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en de pitjes, schil ze en snijd in kleine blokjes.
- Spoel de courgette, verwijder het steeltje en snijd in kleine blokjes.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie, fruit de ui en voeg de groenten toe. Stoof beetgaar.
- Breng ondertussen water aan de kook. Doe het zakje couscous in een ruime kom en giet hierop het kokend water. Laat wellen. Volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking.
- Verwarm in een pan 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de visfilets.
- Neem de gewelde couscous uit het water en doe in een ruime kom. Voeg de beetgare groenten toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de visfilets in stukjes en meng als laatste onder de couscous.