Verder in onze reeks ontbijten met havermout, een hartige muffin met groenten en kaas. Bij muffins denken we meestal aan een zoet gebakje, eigenlijk een uit de kluiten gewassen cup-cake. Wij hebben een hartige muffin gemaakt, eentje die een broodmaaltijd kan vervangen. Je kan het zien als een belegde boterham, het beleg is verwerkt in de muffin.
Nodig: (12 grote muffins)
150 g havermeel (kan je zelf maken door havermout te mixen tot meel in een blender)
100 g tarwebloem
10 g bakpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
0,5 dl olijfolie
1 dl (magere) melk
3 eieren
1 pak (light) feta
1 pak jonge spinazie
Peper
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Neem de spinazie, verwijder de steeltjes en hak fijn.
- Meng havermeel met bloem en bakpoeder.
- Giet de olijfolie bij de melk. Voeg hierbij de eieren. Klop goed.
- Voeg bij het bloemmengsel en roer alles goed om.
- Verbrokkel de feta en voeg bij het deeg samen met de gehakte spinazie.
- Kruid met peper. Roer alles goed om.
- Knip uit bakpapier vierkantjes.
- Neem een muffinvorm en druk een stukjes bakpapier in ieder vormpje.
- Schep het deeg in het bakpapier. Zorg dat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn.
- Zet in de oven en bak de muffins in 20 – 25 minuten.