Havermout muffins

Havermout muffins

Verder in onze reeks ontbijten met havermout, een hartige muffin met groenten en kaas. Bij muffins denken we meestal aan een zoet gebakje, eigenlijk een uit de kluiten gewassen cup-cake. Wij hebben een hartige muffin gemaakt, eentje die een broodmaaltijd kan vervangen. Je kan het zien als een belegde boterham, het beleg is verwerkt in de muffin.

Nodig: (12 grote muffins)
150 g havermeel (kan je zelf maken door havermout te mixen tot meel in een blender)
100 g tarwebloem
10 g bakpoeder
1 theelepel gedroogde tijm
0,5 dl olijfolie
1 dl (magere) melk
3 eieren
1 pak (light) feta
1 pak jonge spinazie
Peper

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Neem de spinazie, verwijder de steeltjes en hak fijn.
  • Meng havermeel met bloem en bakpoeder.
  • Giet de olijfolie bij de melk. Voeg hierbij de eieren. Klop goed.
  • Voeg bij het bloemmengsel en roer alles goed om.
  • Verbrokkel de feta en voeg bij het deeg samen met de gehakte spinazie.
  • Kruid met peper. Roer alles goed om.
  • Knip uit bakpapier vierkantjes.
  • Neem een muffinvorm en druk een stukjes bakpapier in ieder vormpje.
  • Schep het deeg in het bakpapier. Zorg dat de vormpjes voor ¾ gevuld zijn.
  • Zet in de oven en bak de muffins in 20 – 25 minuten.