Als je kiest voor dagen zonder vlees, kun je die keuze ook voor je broodbeleg maken. Velen onder ons beleggen immers dagelijks hun boterhammetjes met charcuterie. Vervang die eens door een overheerlijk vegetarisch alternatief, zoals deze hummus van rode paprika. Naast broodbeleg kan je de hummus combineren met rauwe groenten (op een stukje rauw witloof, schijfjes komkommer,…) of met een klein volkoren crackertje. Zo heb je een lekker en kleurrijk vieruurtje. Je kan afwisselen met de hummus van rode biet die vorig jaar een van onze recepten was.
Nodig:
2 rode paprika’s
130 g kikkererwten (uit blik)
1 kleine sjalot
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Sojasaus
Bereiding:
- Maak sjalot en look schoon en snipper fijn.
- Schil de paprika, verwijder zaadlijsten en zaadjes en snijd fijn.
- Verwarm 1 eetlepel olijfolie, bak de sjalot. Voeg na 5 minuten look en paprika toe een stoof gaar.
- Doe de paprika samen de kikkererwten in een blender en mix fijn.
- Breng op smaak met sojasaus.