Dagen zonder vlees: tofu met aardappelpuree en wortelen

Wanneer je vlees of vis wil vervangen in je voeding, dan kan dat op vele manieren. Gehakt van Tofu of Quorn kan gewoon gehakt gemakkelijk vervangen. Het is smakelijk en je kan het op dezelfde manier verwerken zoals je gehakt verwerkt. Dit vegetarisch gehakt heeft als voordeel dat het vetgehalte van deze producten heel veel lager is dan van gewoon gehakt. Een reden te meer om dit gerecht zeker eens uit te testen !

Nodig:  (4 pers)

1 pakje tofugehakt

700 g bloemig kokende aardappelen

1 dl magere melk

1 kg wortelen

1 kleine ui

2 eetlepels olijfolie

1 koffielepel gedroogde tijm

Peper en zout

Bereiding:

  • Schil de wortelen en snijd in stukjes.
  • Schil de ui en snipper fijn.
  • Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kookpot, stoof de ui kort, voeg wortelen toe. Stoof gaar met een deksel op de kookpot. Voeg indien nodig een beetje water toe zodat de wortelen niet aanbranden.
  • Schil de aardappelen, kook ze gaar in licht gezouten water, giet af en laat even opbloemen.
  • Neem van het vuur, stamp ze tot puree en roer en de melk onder. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Vet een ruime ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Verdeel de helft van de puree over de bodem van de schaal.
  • Schik hierop het tofugehakt, strooi er de gedroogde tijm over.
  • Verdeel de rest van de puree over het gehakt, strijk de bovenkant mooi glad.
  • Zet de schaal onder de grill tot er een mooie bruine korst is.
  • Serveer samen met de gestoofde wortelen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .