Confituur van bloedappelsienen

Confituur van bloedappelsienen

Bloedappelsienen, je lust ze of je lust ze niet. Ze zijn maar enkele maanden beschikbaar, van januari tot maart. Misschien zijn ze daardoor minder goed gekend. Ze hebben een fris zure tot zoete smaak. Er zijn 2 soorten bloedappelsienen. De volbloed, die heeft een rode schil en rood vruchtvlees en de halfbloed. Die heeft geen rode schil, een gewone oranje schil en heeft rood vruchtvlees. Je kan de bloesappelsien eten als een vers stuk fruit. Wij hebben er confituur van gemaakt.

Nodig:

1 kg vruchtvlees van bloedappelsienen

350 g confituursuiker maxi fruit (3:1)

Bereiding:

  • Pel de bloedappelsienen, met een scherp mes de partjes los snijden van de vliesjes.
  • Vang het sap op dat tijdens het snijden drupt.
  • Doe de partjes bloedappelsien samen met het opgevangen sap in een ruime kookpot.
  • Voeg de confituursuiker toe.
  • Zet op het vuur en breng aan de kook.
  • Volg de kooktijd zoals aangeven op de confituursuiker.
  • Schep de confituur in potjes en draai ze onmiddellijk dicht.