Lasagne met zalm en prei

We leven in een wereld waar steeds meer de aandacht wordt gevestigd op minder vlees en meer plantaardig. Toch blijft het verstandig om regelmatig vette vis zoals zalm te eten. Vette vis is rijk aan goede vetten waaronder de omega 3 vetzuren en vit D. Zowel omega 3 vetzuren en vit D zijn voedingsstoffen die we regelmatig te kort hebben in ons huidig voedingspatroon. Dus af en toe vette vis op het menu zetten blijft een goed idee.

Nodig: (4 personen)

2 dikke stukken prei

6 lasagnevellen (volkoren)

300 g gerookte zalm

2 eetlepels olijfolie

Peper, nootmuskaat

½ liter halfvolle melk

50 g bloem

100 g gemalen kaas naar keuze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Maak de prei schoon, spoel grondig en snijd klein.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime kookpot, voeg de prei toe. Laat 10 minuten stoven, roer regelmatig om en voeg indien nodig een weinig water toe.
  • Maak de kaassaus: doe de melk en bloem in een kookpot, roer goed onder elkaar, zet op het vuur en breng onder regelmatig roeren aan de kook. Laat even doorkoken, neem van het vuur en roer er de helft van de gemalen onder. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
  • Neem een ovenschaal, schik hierin 1/3 van de prei, 1/3 van de zalm en leg hierop 2 lasagnevellen, 1/3 van de kaassaus, herhaal dit nog 2 maal. Verdeel de overgebleven gemalen kaas over de schotel.
  • Plaats in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Haal uit de oven en serveer warm.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .