Fruitijsjes

Op warme zomerdagen is een verkoelend ijsje extra aangenaam. Je kan kiezen uit een van de vele (light) ijsjes die je in de supermarkt kan kopen. Je kan ook zelf aan de slag gaan en je eigen ijsjes maken. Dit jaar hebben we gekozen voor pure fruitijsjes. Het enige wat je nodig hebt, is je lievelingsfruit, een ijsjesvorm of een andere (siliconen)vorm die in de vriezer mag en satéstokjes.

Nodig: (voor 3 ijsjes)

1 groene kiwi

1 rijpe gele nectarine (of perzik)

4 dikke mooie rode aardbeien

3 houten satéstokjes

Bereiding:

  • Schil de kiwi, snijd grof en mix fijn.
  • Schil de nectarine, snijd grof en mix fijn.
  • Maak de aardbeien schoon en mix fijn.
  • Neem je ijsjesvorm, schep het gemixte fruit erin en plaats er de satéstokjes in.
  • Zet voor minstens 2 uur in diepvriezer.

Varieer:

  • Gebruik ander rijp fruit: ananas, meloen, mango, frambozen …
  • Meng het fruit eventueel met wat rauwe groenten zoals wortel, paprika en mix samen fijn.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .