Koolrabi is vroeg in het voorjaar beschikbaar. Het is een veelzijdige groente die je zowel rauw, gekookt als gegrild kan eten. Met de zomer in het vooruitzicht hebben we gekozen voor een frisse rauwkostsalade die je goed kan combineren met een gekookte aardappel en een stukje vlees of vis. Als je de salade mengt met kikkererwten of linzen, een handvol noten of pitten, past deze salade perfect in een vegetarisch voedingspatroon.
Nodig: (voor 4 personen)
2 koolrabi’s
1 komkommer
Handvol rucola
2 eetlepels (light) mayonaise
2 eetlepels dikke Griekse yoghurt of Skyr natuur
1 koffielepel gedroogde dille
Mespuntje mosterd
Peper
Bereiding:
- Maak de koolrabi schoon en rasp fijn.
- Snijd beide uiteinden van de komkommer en halveer in de lange richting.
- Verwijder met een lepel de pitjes, dep hem droog met keukenrol en snijd in dunne schijfjes.
- Meng in een kom de mayonaise, de Griekse yoghurt of Skyr, de mosterd en de dille. Breng op smaak met peper.
- Roer er de koolrabi en komkommer onder.
- Werk af met wat rucola.