Broodbeleg: cottage cheese met fruit

Cottage cheese, ook wel Huttenkaas of Hüttenkäse genoemd, is een verse zachte kaas die vaak wordt gebruikt als broodbeleg. Hij heeft een typische korrelige structuur en is zacht zurig van smaak. Cottage cheese is eiwitrijk waardoor hij zorgt voor een langere verzading na een maaltijd. In vergelijking met sneetjes kaas is cottage cheese vetarm wat een voordeel is voor iemand die verstoorde bloedvetten heeft of wil vermageren. Een fijn broodbeleg voor de lunch op de warme dagen die ongetwijfeld gaan komen.

Nodig: (voor 1 broodbeleg)

1 sneetje brood: donker, volkoren, rogge, meergranen …

1 mespunt zachte margarine

1 eetlepel cottage cheese

½ nectarine

Bereiding:

  • Smeer de margarine op het sneetje brood.
  • Verdeel de cottage cheese over de boterham.
  • Schil de nectarine, snijd in schijfjes en verdeel er enkele over je boterham.

Varieer:

Toast je boterham(men) voor een krokante toets.

Kies anders seizoensfruit voor een zoete toets.

Vervang fruit door schijfjes radijs, komkommer, geraspte wortel, rucola … voor een hartige toets.

Werk de cottage cheese af met cajunkruiden, cayennepeper, gerookt paprikapoeder, ras-el-hanout … voor een pittige toets.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .