Knolseldersoep

Knolselder wordt speciaal gekweekt voor de dikke eetbare knol. Het seldergroen wordt niet gebruikt en de knolselder wordt meestal verkocht zonder blad. Het is een wintergroente die vooral in de noordelijke streken wordt geteeld. De knol weegt gemiddeld 1 kg.

Knolselder kan rauw gegeten worden, verwerkt in soep en in warme bereidingen.

Voedingswaarde per 100 g: 28 kcal ; 2 g eiwit; 5 g koolhydraten 4,9 g vezels en 80 mg Calcium

Nodig:

1 ui
½  knolselder
1 aardappel
1 liter water
vetarme bouillon

 

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd in stukjes.
  • Maak de knolselder schoon en snijd in blokken.
  • Schil de aardappel en snijd in blokjes.
  • Doe knolselder, aardappel, ui, vetarme bouillon en water in een ruime kookpot .
  • Breng aan de kook en zet het vuur lager.
  • Mix de soep als ze gaar is.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .