Kerstmenu 2024: Wortel-paprikasoep

Soep is een fijne gang van een feestmenu. En als je deze wortel-paprikasoep maakt, dan start je kleurrijk aan het etentje. De rode paprika kan je schillen als je voldoende tijd hebt. Hierdoor is deze soep beter verteerbaar omdat het velletje van paprika wel eens op de maag kan blijven liggen.

Nodig: (12 personen)

1,5 kg wortelen

3 rode paprika’s

2 dikke uien

4 liter water

Bouillonblokje naar keuze

1 sjalot

1 eetlepel zachte margarine geschikt om te koken

Gehakte peterselie

Bereiding:

  • Pel de ui en snijd grof.
  • Schil de wortelen, neem er 1 apart voor de garnituur, snijd de rest in grote stukken.
  • Verwijder de pitten en zaadlijsten uit de paprika, neem ½ apart voor de garnituur, snijd de rest in grote stukken.
  • Doe de groenten, het water en de bouillon in een ruime kookpot, breng aan de kook en zet het vuur lager. Mix de soep.
  • Pel de sjalot en snipper fijn. Snijd de overgehouden wortel en paprika in heel kleine blokjes.
  • Verwarm voor de garnituur de margarine in een kookpot, fruit de sjalot aan en voeg de blokjes paprika en wortel toe, stoof beetgaar.
  • Schep de soep in een bord, werk elk bord af met een eetlepel garnituur en met wat gehakte peterselie.

Zowel de soep als de garnituur kan je vooraf maken. Bewaar ze afzonderlijk in de koelkast. Verwarm beide vlak voor je de soep opdient.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2025 Di-Eet.be .