Ook dit jaar voorziet het Di-eet team een gezond feestmenu. Dit jaar hebben we gekozen voor een eenvoudig hapje dat snel klaar is. Een hapjes-variant op tomaat-mozzarella. Zowel de tomaat als de mozzarella is in carpaccio gesneden. Ze zijn dan geschikt in een lepel, zo kan je ze makkelijk opdienen.
We voorzien al vele jaren een feestmenu op het einde van het jaar. Je kan altijd via de zoekfunctie ‘hapjes’ intikken, dan krijg je een overzicht van de hapjes die al verschenen zijn bij onze recepten. Ook hebben we een handige bundel gemaakt met feestelijke recepten en een met mocktails en hapjes.
Nodig: (voor 12 hapjes)
12 mini mozzarella bolletjes
12 mini rode kerstomaatjes
12 mini blaadjes basilicum
Peper en (zout)
Bereiding:
- Snijd de mozzarella bolletjes in zeer fijne plakjes.
- Snijd de kerstomaatjes in zeer fijne plakjes.
- Schik de carpaccio van tomaat in een lepel en schik daarop de carpaccio van mozzarella.
- Kruid naar eigen smaak met peper en weinig zout.
- Werk af met een mini stukje tomaat en een miniblaadje basilicum.
Je kan naar wens ook verder afwerken met balsamicoazijn en/of olijfolie.