Na een stevig hoofdgerecht kies je best voor een fris en licht nagerecht. Hiervoor is zuivel zoals yoghurt of platte kaas een ideale keuze. We hebben gekozen voor platte kaas met een pruimenmoes. Pruimen hebben naast hun zoete smaak ook een licht zurige toets wat maakt dat het een fris en kleurrijk nagerecht wordt.
Nodig: (12 porties)
1,5 kg magere of halfvolle platte kaas
3 zakjes vanillesuiker of vanillezoetstof
Suiker of zoetstof
2 kg fruit zoals pruimen, aardbeien, bosbessen…
12 kleine, ronde meringue schuimpjes
Bereidingswijze:
- Maak het fruit schoon, snijd klein indien nodig en stoof met een weinig water tot moes. Laat afkoelen.
- Roer de platte kaas los in een ruime kom met de vanillesuiker/zoetstof en zoet bij met suiker of zoetstof. Verdeel over 12 schaaltjes.
- Verdeel de afgekoelde fruitmoes over de 12 schaaltjes.
- Vlak voor je opdient werk je ieder schaaltje af met een mini meringue schuimpje.