Kerstmenu 2023: Griekse yoghurt met glitterchocolade

Griekse yoghurt hebben we al vaker gebruikt in onze nagerechten. Het is altijd weer fijn om nieuwe variaties te zoeken met de combinatie Griekse yoghurt en slagschuim. Telkens is het anders en telkens is het weer lekker. Deze keer is er een chocolade in verwerkt met eetbare glitters. Zo krijgt je nagerecht een feestelijke toets.

Nodig: (12 porties)

500 g magere Griekse yoghurt

500 g mascarpone

2 zakjes slagschuim

2 dl halfvolle melk

Suiker of zoetstof

12 mandarijntjes

100 g pure chocolade

Eetbare glitter (te koop bij pipoos of online)

Bereidingswijze:

  • Smelt de chocolade au bain marie, neem een vel bakpapier, stort hierop de gesmolten chocolade strijk dun uit over het bakpapier en strooi er de glitter over (als de chocolade hard wordt, kan je de glitters mooi uitstrijken). Laat volledig hard worden. Dat duurt wel even, dus maak het tijdig. Als de chocolade mooi hard is, breek er dan stukjes van.
  • Pel de mandarijntjes, verdeel in partjes en verwijder de vliesjes (sorry, veel werk maar wel lekker als er geen velletjes in je nagerecht zitten).
  • Roer de yoghurt met de mascarpone los in een kom en breng op smaak met suiker of zoetstof .
  • Doe de melk in een ruime kom, voeg slagschuim toe en klop luchtig gedurende 3-4 minuten. Meng onder het yoghurt-mascarpone mengsel.
  • Afwerking: schep een lepel yoghurtmengsel in een kommetje, vervolgens de helft van 1 mandarijn, een stukje chocolade. Herhaal dit nog 1 keer. Zo krijg je 2 mooie laagjes.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .