Dagen zonder vlees: carpaccio van tomaat

Carpaccio wordt traditioneel gemaakt van rauwe, flinterdun gesneden ossenhaas (rundsvlees). Ook dit gerecht kent zijn oorsprong in de Italiaanse keuken. Het vlees werd geserveerd met mayonaise, Engelse saus, witte peper, zout en citroensap. Nu kent carpaccio vele varianten en wordt het niet enkel met vlees gemaakt maar ook met vis zoals tonijn, zalm,… Wij hebben gekozen voor een versie met groenten. Smakelijk !

Nodig: 4 pers.

4 grote vleestomaten

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels balsamicoazijn

Verse basilicum

40 g Parmezaanse kaas

Peper en zout

Bereiding:

  • Spoel de tomaten onder koud water en droog ze af met keukenrol.
  • Snijd ze in hele fijne sneetjes.
  • Pluk een 15 tal blaadjes van de basilicum en snijd deze in fijne reepjes.
  • Schik de tomaten op 4 aparte borden.
  • Verdeel op ieder bord een halve eetlepel olijfolie en een halve eetlepel balsamicoazijn over de tomaten.
  • Strooi de basilicum over de vier borden.
  • Maak met een kaasschaaf schilfers van de Parmezaanse kaas en verdeel deze over de tomaten.

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .