Dagen zonder vlees: pasta met geitenkaas en boontjes

Zachte geitenkaas heb je in verschillende soorten. Deze kazen worden niet geperst zoals harde kazen die je in plakjes kan snijden. Zachte kazen lekken uit. Hierdoor hebben ze een hoger vochtgehalte en een lager vetgehalte dan harde kazen. Je kan ze gebruiken als broodbeleg maar ze lenen zich prima in de keuken. Wij maken er een lekker saus van.

Nodig: (2 pers)
80 g pasta (gedraaide)
600 g boontjes (diepvries)
1 potje zachte geitenkaas
Peper en zout

Bereiding:

  • Breng in een ruime kookpot water aan de kook.
  • Voeg de pasta toe, kook beetgaar (volg hiervoor de aanwijzing op de verpakking).
  • Breng in een andere kookpot water aan de kook.
  • Voeg de boontjes toe en kook gaar.
  • Giet de boontjes af.
  • Giet een beetje kookvocht van de pasta in een kommetje, giet de rest af.
  • Doe de zachte geitenkaas in een ruime kom, roer om en voeg een beetje kookvocht van de pasta toe. Roer tot een zachte saus.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de boontjes en de pasta toe en roer onder de saus.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .