De asperges zijn weer beschikbaar. Je kan ze op veel manieren klaar maken, meestal verkiezen we er een saus bij. Wij gebruiken bij ons gerecht geen saus maar een gepocheerd eitje. Het ei wordt dan zonder schaal zacht gegaard in water dat net niet meer kookt. Zo krijg je een smeuïg ei waarbij zowel het eiwit en de dooier lekker zacht blijven. Op deze manier vormt het eitje een soort saus bij de asperges.
Nodig: (4 pers)
2 pakken asperges
12 – 15 kielaardappeltjes
4 (kakelverse) eitjes
400 g gepelde garnalen
Azijn
Peper en zout
Bereiding:
- Schil de asperges.
- Zet ze op in koud water en breng aan de kook. Als het water kookt het vuur afzetten. Laat de asperges nog even op het vuur staan (enkele minuten) en giet ze dan af.
- Kook ondertussen de krielaardappeltjes gaar.
- Breng in een hoge kookpot water aan de kook. Doe hierin een flinke geut azijn (azijn zorgt ervoor dat het eiwit sneller stolt).
- Giet ondertussen de aardappelen af en laat even opbloemen op het vuur.
- Schik de asperges op 4 borden, leg er de krieltjes bij en verdeel de garnalen.
- Wanneer het water kookt, zet je het vuur iets lager zodat het water net niet meer kookt.
- Breek de eitjes een voor een in een (koffie)kopje.
- Giet een eitje in het water van zodra het water niet meer kookt.
- Na 2 minuten is het klaar en nog lekker zacht vanbinnen.
- Neem het gepocheerd ei met een schuimspaan uit de kookpot, laat even uitdruppen en leg op de asperges.
- Je kan alle eitje in een keer in het water doen, maar ook één voor één, dan garen ze meestal mooier.