Griekse pasta met groene asperges en bospaddenstoelen

Griekse pasta is een pastasoort die lijkt op rijstkorreltjes. Als ze gekookt zijn, zijn de pastakorrels wel groter dan een gewone rijstkorrel. Het is ook een stevige pastasoort. De korrels moet relatief lang koken en ze behouden goed hun beet. Je kan er alle kanten mee op. In de zomer voor een koude pastasalade, in de winter kan het perfect in een warm gerecht gebruikt worden.

Nodig: (4 pers)

120 – 150 g Griekse pasta

2 pakjes groene asperges

1 bakje bospaddenstoelen

I grote ui

2 eetlepels olijfolie

Peper en zout

Bereiding:

  • Breng water aan de kook en kook hierin de pasta. Volg de kooktijd aangegeven op de verpakking.
  • Snijd het onderste stukje van de groene asperges, spoel ze onder koud water en snijd in stukjes van ongeveer 6 cm.
  • Pel de ui en snipper fijn.
  • Maak de bospaddenstoelen schoon en snijd ze in 4.
  • Verwarm de olijfolie en fruit de ui.
  • Voeg de paddenstoelen toe en bak.
  • Voor na enkele minuten de groene asperges toe.
  • Roer regelmatig om en stoof de groenten nog 5 minuten.
  • Giet de pasta af en voeg bij de gestoofde groenten.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Variatie:

  • Vervang Griekse pasta door andere pasta, bulgur, quinoa, rijst …
  • Voeg andere kruiden toe: tijm, Provinçaalse kruiden cajun, ras el hanout …
  • Wissel af met andere groenten, volg de seizoenen.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .