Pistolets en sandwiches, altijd weer fijn als ze in het weekend eens op de menu kunnen staan. Zeker als je ze zelf bakt. De heerlijke geur in huis van vers gebak. Eens je een goed recept hebt voor het basisdeeg, kan je ermee variëren. Zo hebben we naast een gewone sandwich ook een versie met rozijnen, dus een rozijnensandwich en eentje met chocolade stukjes voorzien. Smullen maar.
Nodig: (12 stuks)
280 g bloem
2 eieren
1 dl lauwe melk
20 g suiker
4 g zout
20 g verse gist of 6 g droge gist
40 g zachte margarine (geschikt om te bakken)
1 eetlepels rozijnen
2 eetlepels chocoladedruppels
Bereiding:
- Meng de bloem met de suiker en het zout. Maak een kuiltje.
- Voeg de gist bij de lauwe melk, roer tot de gist is opgelost.
- Kluts een ei, doe in het kuiltje samen met de melk.
- Meng, voeg de zachte margarine toe en kneed 5 minuten tot een soepel deeg.
- Laat het 10 minuten rusten en verdeel het deeg in 3 delen, kneed ieder deel kort.
- Voeg bij het 1ste deel de rozijnen, kneed tot deze goed in het deeg verdeeld zijn en verdeel het deeg in 4 partjes.
- Voeg bij het 2de deel de chocoladedruppels, kneed tot deze goed in het deeg verdeeld zijn en verdeel het deeg in 4 partjes.
- Verdeel het deeg van het 3de deel in 4 partjes.
- Kneed ieder partje nog kort en vorm er een langwerpige sandwich van.
- Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze nog 20 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kluts het tweede ei, smeer de sandwiches ermee in vlak voor ze in de oven gaan.
- Bak ze in 15 minuten mooi bruin. Neem uit de oven en laat op een rooster afkoelen.