Snijbiet is een groente die al vroeg in het jaar beschikbaar is. Van uitzicht en smaak lijkt het erg op spinazie. Je maakt het ook klaar op dezelfde manier. Met spinazie kan je veel verschillende gerechten maken. Dat is eveneens zo voor snijbiet. Deze keer hebben we er een stoemp van gemaakt. Lekker bij een stukje vis, een gekookt of gepocheerd eitje of met een stukje vlees.
Nodig: (4 pers)
600 – 800 g geschilde bloemig kokende aardappelen
2 bussels/pakken snijbiet
Geutje halfvolle melk
1 eetlepel olijfolie
Peper, zout en nootmuskaat
Bereiding:
- Kook de aardappelen gaar.
- Maak de snijbiet schoon, spoel onder koud water.
- Snijd de stelen in stukjes van 2 tot 3 cm en zet ze apart.
- Snijd de het loof eveneens in stukjes van 2 tot 3 cm.
- Verwarm in een ruime kookpot de olijfolie.
- Voeg de stelen van de snijbiet toe en stoof gedurende 5 minuten.
- Voeg vervolgens het gesneden loof toe, roer goed om en stoof gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree.
- Voeg een beetje melk toe.
- Giet het vocht van de snijbiet en voeg bij de puree.
- Voeg als het nodig is nog wat melk toe.
- Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.