Taco’s

Taco’s

Een taco is een typisch Mexicaans gerecht. Het is een kleine tortilla die gevouwen wordt. Je kan ook voorgevormde taco’s kopen. Je eet ze uit de hand. Ze worden gevuld met een gerecht met vlees/vis en groenten dat op smaak wordt gebracht met Mexicaanse kruiden. Het kan ook gecombineerd worden met een pittige rode of groene salsa. Vaak wordt er een beetje zure room op de taco gesmeerd voor hij gevuld wordt en je werkt je taco af een handvol sla.

Nodig: (voor 4 personen)

1 pakje kleine tortilla’s

400 g rundergehakt

1 rode paprika

1 gele paprika

1 grote rode of gele ui

3 vleestomaten

2 teentjes knoflook

1 pepertje

1 limoen

1 blikje bonenmix

2 eetlepels olijfolie

Mexicaanse kruidenmix

1 zakje sla naar keuze

Bereiding:

  • Schil ui en look en snijd klein.
  • Spoel de paprika’s en tomaten, maak ze schoon en snijd in kleine blokjes.
  • Maak het pepertje schoon, verwijder de pitjes en snijd klein. Heb je het graag niet te pikant, gebruik dan niet het volledige pepertje.
  • Verwarm de olijfolie in een ruime pan en stoof de ui.
  • Voeg het rundergehakt toe en bak rul.
  • Voeg look, paprika, tomaat en pepertje toe, roer om en laat 10 minuten stoven.
  • Spoel de bonenmix en voeg toe.
  • Breng op smaak met limoensap en kruidenmix.
  • Neem een tortilla en vouw deze zodat je een taco krijgt die je kan vullen.
  • Schep er de vulling in, werk af met wat sla.