Vlekjesvla

Twee soorten vla in een 1 schaaltje. Top. Je kan het kant-en-klaar kopen of zelf maken. En voor het fijne resultaat neem je het extra werk er graag bij. Je maakt eerst de chocoladevla, die laat je even afkoelen. Maak dan de vanillevla. Met een spuitzak maak bruine vlekjes in de gele vla. Het kan natuurlijk ook andersom. Chocoladevla met gele vlekjes.

Nodig: (6 porties)
0,75 L magere of halfvolle melk
¼ zakje (13 g) chocolade puddingpoeder
½ zakje (25 g) vanille puddingpoeder
Zoetstof

Bereiding:

  • De chocoladevla maak je eerst met ¼ liter melk.
  • Giet een beetje melk in een kopje.
  • Doe de overige melk in een kookpot en breng aan de kook.
  • Voeg het chocolade puddingpoeder bij de melk in het kopje. Roer goed tot alles is opgelost en er geen klonters meer zijn.
  • Voeg bij de melk als deze kookt.
  • Roer goed en laat even doorkoken.
  • Neem van het vuur en voeg zoetstof toe tot de vla zoet genoeg smaakt.
  • Laat de vla een kwartiertje afkoelen, roer er regelmatig eens in.
  • Maak op dezelfde manier de vanillevla met ½ liter melk en verdeel over 6 potjes.
  • Schep de afgekoelde chocoladevla in een spuitzak met een ronde spuitmond.
  • Steek de spuitmond in de vanillevla en spuit er enkele bolletjes chocoladevla in.
  • Zorg dat je 4 tot 6 bolletjes chocoladevla in ieder schaaltje hebt.

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .