Aardappelgratin met paprika en ei

Zoals al gemeld begin juli, volgt hier het tweede recept van onze ‘gast’ kok uit Neerpelt. Ook dit recept staat in het teken van vitamine D: een aardappel-groente bereiding met een eitje. Hier maakt Hilde gebruik van margarine geschikt voor bakken en braden die verrijkt is met Vit. D. Vooral in de wintermaanden, wanneer de zon er niet zo vaak is, kan een smeer- of bakmargarine verrijkt met vit D. een (dagelijkse) bron van deze vitamine zijn in onze dagelijkse voeding.

Nodig: (4 porties)

4 eieren

800 g vastkokende aardappelen

2 uien

3 rode paprika’s

1 gele paprika

2 eetlepels margarine geschikt voor bakken en braden verrijkt met vitamine D

Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de uien, snijd in reepjes.
  • Maak de paprika’s zuiver en snijd in reepjes.
  • Schil de aardappelen, snijd ze in frieten. Laat de margarine smelten in een pan.
  • Bak de ui, de paprika en de aardappel lichtbruin in ongeveer 10 à 15 min.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel over 4 vuurvaste kommetjes.
  • Laat 35 minuten verder garen in de oven.
  • Breek 10 minuten voor het einde van de gaartijd in elk schaaltje een ei en laat verder garen in de oven.

Maak na de maaltijd een flinke wandeling!

 

Ontvang je graag onze maandelijkse recepten en tips?

Zoek naar recepten en weetjes

Lees verder...

© 2024 Di-Eet.be .